ponimuppar

Alla inlägg under maj 2013

Av Ponni Muppar - 7 maj 2013 13:00

Lääängtar så mycket till sommaren, har så mycket planerat och tänkte skriva lite här om mina planer.


Grönalund:

Ska åka till grönan med stallet, jag o Alex åkte dit förra året och i hade så himla kul. Vi kommer självklart åka dit i år igen och då kommer ni få massa bilder. Älskar att åka till grönan, när det pirrar i magen. Ska kanske åka dit med klassen oxå, eller dom tjejer jag är med, med tjejerna i min gamla klass och med familjen. Så jag kommer hinna tröttna på grönan innan jag ens hunnit dit, haha ne jag kommer aldrig tröttna på grönan.

 

 



Karlshem:

Wihuuuuuu, ridläger med Alex. Det är tredje året vi åker dit. Vi har oxå varit där på helgläger och varit där en dag på sportlovet. Första året hade jag lilla Benjamin, han var seg som sirap men det var suuuperkul ändå. Första gången jag badade med en häst, hoppade terräng och det var bara så kul. Alex hade ponnyn Tisse som också var supergullig. Vi båda var jättenöjda med våra hästar.

Andra året hade jag Mathilda, hon var PIGG kan jag bara säga. Första gången vi skulle rida ut sa alla i gruppen typ:

-Mathilda får nog gå efter ledaren för hon är ju som hon är.

Och där satt jag på Mathilda, blev ju lite nervös men hon var en av de bästa hästar jag ridit. Roligt med lite utmaning ibland, hon var aldrig dum utan bara pigg, så himla snäll i all hantering. Alex hade Kelly som ni har sett på några bilder, Kelly var supergullig men ganska seg, lite mindre än Mathilda oxå. Det var synd för när vi red på långritt fik inte vi rida i samma grupp :( På höstlägret hade jag Suzy Q, PIGG. Den enda hästen jag inte ville ha... Alex kom fram till mig och sa att Aud hade satt upp mig på Suzy Q. Då kände jag mig inte direkt som världens lyckligaste tjej, första ridlektionen gick åt *******, men efter helgen var jag ändå helt kär i henne. Som tur var var det ett dressyrläger och ingen hoppning.

Ser fram nå sjukt mycket till Karlshem, lite nervös över vilken häst jag kommer få men det löser sig säkert. Jag o Alex kommer ha så himla kul!

  

Mathilda <3



Italien:

Min familj ska åka till Italien i sommar, vet inte riktigt vart vi ska bo eller hur huset ser ut men det kommer bir så kul. Vi ska åka dit med en annan familj också. Den familjen har den andra foderhästen som heter Cassie. Det är alltid kul att åka utomlands och jag har aldrig varit i Italien förut. Längtar till värmen, solen, stränder, pool, glass, alla gulliga små byar och hela Italien.

 



Köping:

Köping är ett basketläger som mitt lag, Solna och det andra laget jag tränar med får gå på. Det brukar alltid vara kul med maaaaaaasa basket, och ännu mer basket. Kul start på säsongen. Roligt att få träffa alla från de andra lagen. Jag brukar utvecklas väldigt mycket under dom dagarna. Sen får jag ju alltid träffa mina kompisar efter att ha varit borta hela sommaren. Förra året hade alla i F99 sån träningsverk att det enda vi gjorde var typ att slappa på våra luftmadrasser... Men det är en kul start på säsongen och roligt att spela basket och mer basket. 



Det var en stor del av mina planer för sommaren, sen kommer det ju vara mycket mer roliga saker. Men det här är nog de "största" grejerna jag ska göra. Älskar sommaren och alla spontana grillkvällar, sova över hos kompisar, pyjamasdagar, allt!

//Emilie


Av Ponni Muppar - 7 maj 2013 06:38

Ska åka till tandläkaren 7:15. När jag är klar där åker jag tillbaka till skolan. Låååång skoldag idag, slutar 15:40. Sen är det träning efter det. Tänkte göra lite läxor oxå så att jag inte behöver plugga lika mycket på torsdag o fredag när jag är ledig. Nu måste jag göra mig iordning. Mer bloggning från mig senare idag. Ha en bra dag!

//Emilie

Av Ponni Muppar - 6 maj 2013 20:00

             

Av Ponni Muppar - 6 maj 2013 18:00

Såhär kommer min vecka se ut:


Måndag:

Idag har jag typ inget planerat, slappa o göra läxor... :( Men skönt med sånna dagar ibland, man kan ju inte ha fullt upp hela tiden.


Tisdag:

Träääääning, ska bli kul. Har inte tränat på en vecka nu. Kul att träffa alla i laget och pressa sig själv till sitt yttersta. Sista skoldagen för veckan oxå, wiiiie.

 

Onsdag:

Friidrottsdag, vi ska till sollentunavallen och typ tävla mot alla andra 7:or, 8:or & 9:or. Men våran gympalärare ska bedömma oss också. Vi sak tävla i längdhopp, höjdhopp, 60 (el 80) m, stöta kul och kanske nåt mer men tror inte det. Inte jättebra på friidrott men ska försöka. Men det är bättre än vanlig skoldag!

Sen på kvällen ska jag på.........One Direction konserten!! Kommer bli superkul även fast jag inte är ett jättestort fan. Många av deras låtar är ganska bra men är ingen directioner. Konserten börjar halv 8 så när vi kommit hem från vallen går jag hem. Ska inte rida eller sköta för bästa Alex rider istället för mig. Vi skulle ha hoppat och det är tråkigt att jag inte får vara med på det :( Men vi hoppar nästa onsdag oxå. Kommer sakna prinsen <3. Tror vi kommer åka kommunalt dit och få skjuts hem. Ska försöka ta bilder men kan inte lova något, vi har inte jättebra platser heller.


Torsdag:

Jag blir 14 år!!!!!!!!!! Fjortis. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske tittar på nån av Rasmus basketmatcher. Sen är vi ju lediga!!!! Tror inte jag ska till stallet, för det är hemmatävlingar så jag kommer ändå inte kunna sköta. Ska inte vara funktionär heller.


Fredag:

LEDIGA!!! igen. Superskönt. Ett häst och-ryttardag möte klo 11.30 el 11.00 tror jag. Om Alex ska gå på det går jag oxå för jag har inte gått på nåt annat möte. Jag missar Rasmus match vilket är synd men om jag inte ska till stallet så går jag på hans match :) På kvällen ska vi fira att jag har fyllt år så vi har bjudit några att komma hem till oss o fira. Alex o hennes familj kommer, mina kusiner och en annan kompis till mig. Förra året hade vi superkul så längtar tills jag får träffa alla. Ser inte mina kusiner så ofta men Alex o min kompis Ida träffar jag ganska ofta.


Lördag & Söndag:


Åker till stallet på lördagen, rider och sköter. Vi har cavaletti så det ska bli kul. Sen ska jag sova över hos Alex, vi kommer hitta på massa kul! Hålla bloggen bra uppdaterad! vi har pratat om att sova över jättelänge så jag längtar verkligen, vi har alltid så kul tillsammans. På söndagen vet jag inte vad vi hittar på, kanske åker till stinsen och går på en grej. Men får se vad vi hittar på!


Det var min vecka, massa kul som väntar. Så himla skönt att vi är lediga torsdag o fredag! Vädret kommer vara på topp nästan hela veckan oxå (förutom torsdag då det kommer regna) så det här kommer bli toppen!


//Emilie

Av Ponni Muppar - 6 maj 2013 16:23

Idag var jag i skolan, en vanlig dag. Snart lägger jag upp ett inlägg så ni vet hur min vecka ser ut. Nu äter jag glass o kina-puffar, gottegris som jag är! Men idag ska jag typ inte göra något alls, läxor bara... Tråkigt som alltid. Kanske hoppar lite studsmatta. Ikväll kommer bilderna från Alex lektion upp, imorrn kommer mina sommarplaner upp. Lääääängtar till sommaren. Varmare, sol, bad, ingen skola - inga läxor. På bilden idag var jag o min kompis ute och fotade lite till nåt projekt. Vi fick tog massa fina bilder och dom kommer upp här så fort jag hinner få över dom till min dator. För vi la över bilderna på hennes dator och hon hann bara skicka några andra bilder till mig. Ikväll kommer flera bra inlägg upp och imorrn kommer flera bra inlägg, så titta in hit då! Ha en bra dag så länge.

 

Någon dag jag hade tråkigt och redigerade bilder, hahah.


//Emilie

Av Ponni Muppar - 6 maj 2013 10:24

Jag och Emilie ska göra massor av roliga saker i sommar tillsammans.

Först ska vi åka till grönan med stallet och ha massa med kul. förra året åkte vi dit med stallet och det var grymt roligt och vi ser fram emot det igen. Åkte frittfall för första gången (tror jag) men jag kommer aldrig att åka den igen fast jag måste det för Emilie har sagt att jag måste åka med henne minst två gånger (vet inte om jag kommer att klara det eller inte).

   

Karlshem

Kommer inte att skriva så långt eftersom att Emilie har lagt upp det härredan. Men första året så provred jag en häst som heter Super Sonic jag tyckte att han var helt underbar att rida men på kvällen när vi fick reda på vem vi skulle ha så fick jag inte honom utan jag fick Tisse. Men efter första ridningen så var han så rolig att rida han var snäll. Han kunde busa lite men inte så mycket. Alla sa att han var jätte busig att hoppa men har gjorde aldrig något. Andra året jag var där så provred jag Kelly och sen fick jag henne. Hon var ganska så seg men inte jätte seg förutom en dag då det var jätte varmt då var hon värkligen jätte seg. Jag och Emilie har varit på helgläger. Och då hade jag Poppy hon var ganska sur att göra iordning men helt underbar att rida. hon gjorde det man ville och var jätte snäll. På sportlovet var vi där och då fick jag jätte många hästar. På första passet så skulle jag ha Ludde. Jag red honom ett tag men sen fick jag byta med en tjej som inte klarade av sin häst. Den hästen heter Lucky han var jätte rolig att rida. Andra  passet hade jag Lucky luck. han var mer en dressyr häst än en hopp häst. För det räckte med att bara sätta sig ner lite så gick han i form. Han var jätte rolig att rida.


Grekland

I sommar ska jag till Grekland med min mamma och pappa. Mina kusiner kommer att följa med. ska bli jätte härligt. Har aldrig varit där, vi ska vara där i två veckor och sola och bada. Vi kommer att bo på ett fint hotell. Men jag har inte så mycket mer att säga eftersom att jag aldrig har vart där.


Så jag och Emilie har jätte mycket att göra tillsammans.

//Alexandra

Av Ponni Muppar - 6 maj 2013 10:04

Idag kommer jag att lägga ut ganska många inlägg frö jag är nämligen sjuk! Det är så tråkigt att vara hemma. Fast som tur är så är jag bara förkyld så jag kommer att gå till skolan imorron.

I lördags så red jag Champion blev jätte lycklig. För det var så länge sen som jag red honom och jag tycker att han är jätte rolig att rida. Fast vi red bara ut fast det var mysigt. Nästa lördag kommer vi att ha cavalletti. Jag hoppas att jag får Champion då också.

Den veckan som kommer så kommer jag bara gå i skolan imorron och på onsdag. Imorrn kommer Hugo som vi har passat förut han är jätte roliga att vara med för han är så busig. På onsdag kommer jag att rida istället frö Emilie för hon ska på One Direction konsert. då ska vi oxå hoppa det ska bli jätte roligt.   

Jag glömde att säga om ridningen i torsdags. Då hade jag Decibell. Hon är jätte rolig att rida och jättte rolig att hoppa. Vi hoppade på diagonalerna först hoppade vi ett enkel hinder och sen hoppade vi en oxer. Är jätte nöjd över ridningen. Nästa torsdag ska vi hoppa bana.    

Men på torsdag så fyller Emilie år så ni får gratta henne på kommentarerna.

Men kommer att bloggamer ikväll.

Tjo

Av Ponni Muppar - 5 maj 2013 20:38

Kom hem från stallet för ett tag sen men har inte orkat blogga. Gick inte så bra att rida Senan, men det kan inte gå bra varje gång. Red barbacka och det är mysigt iaf, världens bästa häst att rida barbacka på. Jag o min brorsa har hoppat studsmatta och tittat på en film. Den heter Thunderstruck och handlar om en känd basketspelare som råkar föra över sin talang till en 16-årig kille. Det blir helt kaos men dom lyckas lösa det till slut. Har redan sett filmen men brorsan hade inte så jag ittade på den med honom.


Imorrn blir det skola, bilderna från Alex lektion ligger på tidsinställt. Har massa läxor att göra, måndagar är min läxdag då jag inte har något annat att göra. Ser fram emot veckan som kommer, har massa roliga saker som väntar! Massa planer på roliga inlägg som kanske kommer upp under veckan. Ska försöka att uppdatera bra även om jag kommer ha fullt upp. Blir inte så bra uppdatering på helger då jag o Alex brukar va i stallet på lördagarna och sen gör jag inte något på söndagar. Så det finns inte så myket att skriva om. Ha det så bra så länge så bloggar jag mer imorrn!

//Emilie

   

Presentation


Roligt att ni har hittat in på våran blogg! Vi kommer skriva om hästar, ridning, basket och annat roligt. Hoppas ni stannar :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards