ponimuppar

Alla inlägg under december 2013

Av Ponni Muppar - 18 december 2013 21:33

Tolliver är verkligen min lilla prins. Han är så gullig. Synd att båda hans skötare är utmolands över jul o nyår för det är inte lika kul att sköta själv. Men det är samtidigt ganska mysigt. Jag kan komma till stallet vilka dagar jag vill nu under lovet, kan sköta huuur mycket som helst o inte bara på de dagar som är mina. Försökte göra så mycket som möjligt idag eftersom att jag inte kommer tillbaks förräns på lördag.


Åkte till stallet rätt tidigt för vi slutade en timme tidigare. Tittade en liten stund på när Alex red Brady. Tycker det såg bra ut, hon passar med honom!


Imorrn är det mentorsdag, min klass har gjort samma sak i 7:an och 8:an så vi gör samma i år oxå. Titta på film, mysa o typ spela lite sällskapsspel. Vi är en sån där lat klass som inte orkar åka nånstans, men det är rätt skönt att bara sitta i klassrummet o dega en hel dag.


På kvällen nu har jag o Rasmus pyntat granen, blev fint tycker jag. Kommer upp bilder på det snart. Har bilderna i moblen nämligen. Har dessutom lite bilder på min frisering på Brady från stallet idag, de kommer snart upp för de är oxå i mobilen. Puss Emilie.


 

Av Ponni Muppar - 17 december 2013 22:09

Imorrn är det sista riktiga skoldagen för mig. Vi får inte jullov förräns fredag men vi har mentorsdag torsdag & fredag. Får dessutom 30 min sovmorgon imorrn så börjar 8.30 istället för 8. Sen när skoldagen är slut så tar jag bussen till stallet, sköta o kolla när Alex rider.


Var kul att ha lite sällskap när jag tränade idag. Tycker Ida var riktigt duktig :) Nu ska jag titta på film, kan knappt beskriva hur skön känslan är att inte ha några läxor. Tagga onsdag imorrn då med sista riktiga skoldagen! Puss Emilie.


Har bara en sak till att säga och det är att jag tycker ni ska bläddra ner lite o läsa inlägget som publicerades idag kl 12. Ifall ni inte redan har läst det. Tack!


 

Av Ponni Muppar - 17 december 2013 18:33

Av Ponni Muppar - 17 december 2013 15:34

Ska ha träning idag. Eller jag får ju inte vara med men tänkte köra samma upplägg som förra veckan. Vara med på springningen som alla i laget gör för mer uppvärmning, sen lite fys vid sidan om. Övertalade Ida att följa med som sällskap, så tränar inte ensam vid sidan idag, då kan man köra lite roligare övningar också.


Idag var det en vanlig skoldag fram till lunch. Sen åkte de elever som har kinesiska in till stan på studiebesök. Hade roligt med Ida, hon har ju också kinesiska vilket är kul. Jag var den enda från nian som följde med för de andra två i min grupp ville inte. Vi handlade iaf i en kinesisk mataffär, köpte lyckokakor och några typ godis-pinnar med jrdgubbssmak. Kallas pocky, har ätit det innan så visste att det var gott. Smakade även en kinesisk läsk, det var inte riktigt min smak hehe.


Hörs, puss Emilie.


 

Av Ponni Muppar - 17 december 2013 12:00

Något jag hör från många som inte rider är att ridning o hästar inte är någon riktig sport. Asså va?! Där förstår jag inte riktigt.


Jag som har spelat basket och ridit i flera år kan säga att många inte tänker på ridning som sport eller riktig träning. Många förstår inte att det är ansträngande, jobbigt, man får muskler som i vilken annan sport som helst. De tycker det är fjantigt, tjejigt. Men väldigt många vågar som tycker så vågar inte ens sätta sin fot i ett stall eller gå i närheten av hästar eftersom att de är stora o kraftiga.


Ibland klagar vissa i mitt lag på att det är få som kommer på träningarna eller att det är få som tränar utanför ifall vi har färre träningar någon vecka eller lov. Det är inte alltid riktat till mig men ibland så är det riktat till mig och jag kan inte bli något annat än arg då. Jag menar jag tränar mycket mer än de flesta i mitt lag, vissa träningar skippar jag för att träna på ett annat ställe, nämligen stallet. Men efter 6 år har de fortfarande inte förstått att min ridning faktiskt är lika mycket träning som basketen är.


Jag kan räkna upp hur mycket saker som helst som ridningen har hjälpt mig med i basketen. Hästtjejer i allmänhet tror jag blir mycket tuffare, ger inte upp lika mycket. För att inte prata om de muskler man bygger när man rider. Jag t.ex som tyckte att Tolliver var hur jobbig som helst i början, han välte en hink med vatten på mina fötter en gång mitt i vintern... Men slutade jag för att det blev lite jobbigt? Eller när jag stog där mitt i vintern, 20° - och skulle göra rent hans vattenkopp, jag gav aldrig upp vilket har lett till att jag har fått MYCKET större respekt hos honom. Han accepterar mig, det har inte bara hänt. Jag har jobbat, blivit inputtad i väggen x antal gånger när han har varit tiggig eller busig.


Alla de ridpass som har gått jättedåligt, jag har inte bara hoppat av hästen mitt under lektionen o sprungit därifrån. Det är något jag verkligen har nytta av i basketen, jag ger inte upp så lätt. När man rider kan man inte bara hoppa av ifall man tycker att det går dåligt eller att något inte fungerar som man vill. Det är ett levande djur som man har ansvar för och behöver motioneras.

 

När jag hör någon säga att ridning inte är en sport, fotboll är mycket tuffare eller att vem som helst skulle kunna hantera en jobbig häst förstår jag inte riktigt. För de som säger det har ofta inte provat att rida, de förstår inte hur svårt det är. I fotboll eller basket behöver man inte styra över ett djur med egen vilja, som väger nästan ett ton. Man kan prata med sina lagkompisar om man inte är nöjd, det kan man inte i ridningen. Där har du bara kroppsspråk. Ridning är också väldigt farligt, vi riskerar våra liv. Hästar sparkas, bits, knuffas, hårt. Det gör inte fotbollar. Jag har aldrig hört någon som har dött av att någon sköt en fotboll i huvudet på en annan. Men det finns folk som har dött av en spark, eller blivit trampade vid avramling. Så tänk er för innan ni säger att ridning är en sport för hälften av er skulle inte ens våga sätta en fot i ett stall.

 

 

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article14234349.ab  Läs den här artikeln, den handlar om när Rolf Göran Bengtsson vann jerringpriset. Det är sånt här jag menar, många är väldigt kaxiga o säger att ridning är lätt, vem som helst kan klara det. När de väl ska prova vågar de knappt gå in till hästen för att den är "för stor".

 

//Emilie.

 

 

Av Ponni Muppar - 16 december 2013 22:47

Nu har vi satt upp granen, inte pyntat den än. Vi gör nog det nån gång i veckan. Vi har ju två katter. Den (Cotton) ena är lite äldre och tycker väl inte att det är superspännande. Men Lucia som är lite yngre tycker det är sjukt kul med jul och gran. Vi vet inte riktigt vad hon är för ras men tror att hon är någon typ av skogskatt. Hon har sedan vi fick henne som liten kattunge alltid älskat granen. Första året klättrade hon upp i den x antal gånger haha. Lucia har gått runt o luktat, försökt klättra upp i den, ätit barr, lekt, gömt sig bland julklapparna sen den kom upp. Har lite bilder här, inte bästa kvaliten för det var inget bra ljus:

 

Lucia är den svarta, Cotton är den vita.

                 

 

Har ett roligt inlägg på tidsinställt till imorrn. Så kika gärna in här runt 12. Har lite svårt att hålla mig kortfattad så det blev rätt långt men ett ämne man egentligen kan skriva rätt mycket om så det är nog okej ändå. Vi hörs mer imorrn, puss Emilie.


Av Ponni Muppar - 16 december 2013 15:51

Har gjort massa fina julkort idag på bildlektionen. Haha, ska ge ett till Alex när vi ses. Tänkte ha glitter på korten så att dom skulle se extra fina o juliga ut. Men det gick ju inte direkt som jag hade tänkt. Först glömde jag ha lim på kortet så allt åkte ut på bordet, på mina händer o kläder hahah. Sen hade jag typ för mycket lim så det såg ut som en enda stor klump med glitter på ett av korten. Kanske inte världens finaste kort om jag får säga men det är ju tanken som räknas ;)


Var i stallet hela helgen. Har inte riktigt hunnit uppdatera. Åkte till stallet på förmiddagen i lördags för att gå på luciaträning. Efter det åt jag lunch snabbt, hjälpte Alex att städa omklädningsrummet, sen var det stallträff. Ridlektion efter det men eftersom att jag inte kunde vara med så passade jag på att mocka o skura Tollivers box. Skulle hem direkt efter för jag o min familj skulle på middag hos några kopmisar. Gick hem därifrån ganska sent.


På söndagen skulle vi vara tidigt i stallet för att öva en sista gång inför tåget. Var där hela dagen, tittade på julshowen. Alla var så himla duktiga. Särskilt min lilla prins som var med i maskeradhoppningen hihi. Luciatåget gick bra, tycker jag o Alex var riktigt duktiga även fast vi sjöng lite fel ibland. Efter det köpte vi gran, tror vi ska pynta den idag. Bild kommer i sånna fall. Skyndade mig efter det för att göra mig i ordning, skulle sova över hos Ellen med tre andra kompisar. Vi hade roligt som vanligt. På morgonen gick vi till skolan tillsammans. Chill dag med typ bara film på alla lektioner.


Så såg min helg ut. Har inte haft tid till att skriva något vilket är väldigt tråkigt. Men ska bli bättre den här veckan. Har ofta fullt upp under helgerna så hinner inte riktigt då. Nu ska jag sätta mig o skriva lite roliga inlägg till idag o imorrn. Puss Emilie.


   

Av Ponni Muppar - 16 december 2013 08:17

Igår va det lucia tåg i stallet. Det gick jätte bra och alla sjöng så fint. Det va jätte många det här året om man jämför med förra året. Jag och Emilie sjöng fel nån gång här och där men men. Sånt händer även dom bästa. Haha nee skoja bara. Men det va så fint.

Sen gjorde jag kransar som jag ska sätta på Izabels boxdörr. Om Boucer inte har nått ska jag sätta en krans där oxå. Blev faktiskt väldigt nöjd över dom. Dom blev små och tjocka. Haha!

Kramisar Alex

Presentation


Roligt att ni har hittat in på våran blogg! Vi kommer skriva om hästar, ridning, basket och annat roligt. Hoppas ni stannar :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards