ponimuppar

Alla inlägg under december 2013

Av Ponni Muppar - 11 december 2013 18:10

Sitter nu i stallet och förhör Emilie på hennes kinesiska glosor. Haha ganska roligt att förhöra. Men förstår inte ett svatt. Allt är översatt på engelska och jag skulle aldrig klara av det. Men allt är skrivet på kinesiska så jag tycker att allt bara ser konstigt ut. Fast det är väll typ samma sak för Emilie när jag har franska glosor. 


Idag red jag istället för Emilie eftersom att hon har stukat typ alla fingrar. Så då fick jag rida istället för henne vilket va väldigt snällt. Men jag fick Brady och det gick jätte bra. Jag kunde sitta ner i hans galopp. Men jag hade hur ont i magen efter det, man behöver använda jätte mycke magmuskler för att kunna sitta ner i hans galopp. Men jag fick igenom bättre än vad jag har fått förut. Men jag är super nöjd. Han är väldigt rolig att rida men såååå himla stark. 


Kramisar Alex o Emilie 

Av Ponni Muppar - 11 december 2013 16:52

Friserar Brady fint innan lektionen började hahah

Av Ponni Muppar - 11 december 2013 15:37

Kom hem från skolan för ett litet tag sen. Får skjuts till stallet av mamma. Tänkte mest mysa lite med lilla ponnyn o sköta. Smörja ska jag försöka hinna. Mappen med kinesiska böcker och datorn följer även med till stallet så att jag kan plugga lite där. Har ju prov imorrn på det, kanske blir lite bloggning från mig o Alex då oxå. Åhh så skönt med sista provet för terminen imorrn, allt kommer vara avklarat då. Men vi hörs senare, puss Emilie.


 

Av Ponni Muppar - 10 december 2013 22:53

Åhh var så kul att träna idag, kunde inte ens hålla mig i en vecka hahah. Men det är så himla tråkigt att sitta på bänken och titta på utan att kunna göra något själv. Därför var det verkligen skönt att träna fys själv vid sidan om. Körde på ganska bra faktiskt, tycker verkligen om att träna, röra på sig och vara aktiv.


De olika övningar jag gjorde var sit-ups, båten, plankan, 90°, benböj. Sen gjorde jag en grej jag kallar benspark, skitbra övning för magen. Men man måste vara två. Så det gjorde jag med hjälp av pappa lite grann när träningen nästan var slut. Sen fick jag hjälp av Rasmus när han var avbytare (han var med på vår träning). Man ligger på rygg, benen ska vara ihop så lyfter man dom från marken genom att använda magmusklerna. Den andra personen ska försöka trycka iväg benen framåt och åt sidan så ska man hålla emot o ta upp benen igen så fort/ mycket man orkar. När man trycker benen åt sidan är det väldigt jobbigt kan jag säga. Men riktigt bra övning.


Alla andra övningar körde jag i lite intervaller. Körde i typ 1 min, vilade typ 1 min - 30 sek. Sen körde jag samma övning igen eller bytte från t.ex 90° till plankan. Nöjd över min insats vid sidan av planen idag :) Imorrn taggar vi stall, ska träffa Alex. Puss Emilie.


   

Av Ponni Muppar - 10 december 2013 19:00

Här är lite låtar som jag tycker om att träna till:


 

Av Ponni Muppar - 10 december 2013 15:52

Nu är jag på bra humör, eftersom att jag inte kan vara med på träningen idag så kom jag på att jag lika gärna kan köra lite annan träning vid sidan om som passar mig bättre. Kan ju inte vara med eftersom att man använder händerna i basket ganska mycket.. haha. Mitt finger gör inte lika ont men kan fortfarande inte böja det eller använda det.


Därför springer jag lite innan träningen, det gör vi alltid. Det kan jag ju vara med på, sen kör jag lite styrketräning. Inte armhävningar kanske. Men typ sit-ups, benböj, plankan osv. Kan köra lite övningar för att jobba med mina knän som inte är världens bästa. Vi kör inte så mycket fys på träningarna annars, mest kondition o andra basketövningar. Därför hinner man liksom inte göra det utöver träningarna. Passar ju utmärkt att göra det nu. Åhh nu blev jag så himla glad för att jag ska träna igen. Det är verkligen pisstråkigt att inte göra något alls, sitta vid sidan o bara titta på. Man får så mycket tid över också, nu när jag inte har så mycket läxor vet jag knappt vad jag ska göra på dagarna längre. Det är ju rutin att plugga, jag brukar inte räkna med att hinna med något annat men nu när jag väl gör det vet jag inte vad jag ska hitta på.


Ha en bra tisdag, uppdaterar er lite senare med musik m.m Puss Emilie.


 

Av Ponni Muppar - 9 december 2013 16:00

Två veckor kvar på det här året, känns skönt men samtidigt lite jobbigt. Här kommer iaf planerna för den här veckan. Eftersom att jag varken får rida eller träna den här veckan så har jag planerat om lite. Ser därför inte ut som det brukar. Tänkte åka till stallet lite mer än vanligt.


Måndag: Plugga inför kina-prov (kinesiska-prov).


Tisdag: Titta på träningen, fortsätta plugga inför kina-prov


Onsdag: Stallet, pussa på prinsen, sköta. Kanske kan knäppa lite bilder på när Alex rider, hon får rida istället för mig för jag kommer inte hinna rida igen alla gånger.


Torsdag: Stallet, nästan 100% säker. Tror jag slutar 2 för vi ska inte ha sista lektionen då vi drog över tiden i typ en timme en gång när vi var på studiebesök. Luciaträning i stallet.


Fredag: Vet inte riktigt, inga planer. Sista vanliga veckan på terminen :)


Lördag: Stallet, genrep inför luciatåget. Sköta, tänke borsta hans scabrak o grejer.


Söndag: Julshow o luciatåg i stallet. Kommer antagligen vara där större delen av dagen.


Mer stall den här veckan vilket jag är väldigt glad över, vanligtvis är jag bara där två gånger i veckan. Vill helst vara där MINST 3. Men träningarna passar inte med de dagar jag kan vara i stallet, måste ha en eller två pluggdagar också. Så fick helt enkelt ta bort en dag i stallet för att få allt att funka den här terminen. Puss Emilie.


 

Av Ponni Muppar - 9 december 2013 11:30

Kom på att jag glömt skriva om hur det gick när jag hoppade Pamina i onsdags. Så här kommer det:


Framridningen: Det gick helt okej, har ridit Pamina hmm, väldigt många gånger innan. Kan nog inte räkna så jag vet liksom hur hon är. Därför vet jag mer hur man ska rida henne än t.ex Brady som jag har ridit typ 2-3 gånger. Men hon var väldigt seg så jag fokuserade mycket på övergångar. Försökte få henne att lyssna på små hjälper istället för att jag skulle behöva slita ihjäl mig för att få upp henne i trav. Hon var väldigt stel i höger sida, så försökte stretcha o mjuka upp den lite också.


Övningen: Vi hade två hinder på ena långsidan, det skulle vara ca 7 galoppsprång mellan de hindrena. Så man fick försöka anpassa galoppsprången efter hur stor häst man hade, ponnysarna fick man driva på mycket mer än de större hästarna för att avståndet skulle stämma.


Sen hade vi ett hidner på volt. Vi red mot hindrena på långsidan men visade hästen att man skulle hoppa hindret på volt, så då hoppade man volt-hindret. Bröt av till trav o red klart volten. Sen svängde man upp samma väg som man gjorde för att hoppa volt-hindret men fortsatte bara längs långsidan mot de två andra hindrena.


Pamina var verkligen seg som sirap när jag skulle hoppa volt-hindret. Trodde hon skulle vägra på ett hinder som var typ 40 cm för att det gick så långsamt. La på spöet flera gånger men hon totalt struntade i vad jag gjorde. Inga stopp blev det iaf. Sen när vi skulle hoppa långsidan tyckte hon att det var myyycket roligare. Hon galopperade på fint o fick jättefina språng, märktes att hon tog i mycket mer då. Tror hon tycker det är ganska tråkigt att hoppa i trav. I slutet bjöd hon så mycket på långsidan att det blev lite för kort för henne på 7 galoppsprång när vissa av ponnysarna tog den sträckan på typ 8 galoppsprång. För varje gång vi hoppade långsidan (hon var fortfarande lika seg på volt-hindret) blev det större galoppsprång. Sen sista gången vi skulle hoppa kom hon ganska nära, fick hoppa stort o ganska mycket rakt upp för att komma över. Jag hann inte flytta handen o det var då jag stukade tummen.


Men jag är nöjd över ridpasset, tyckte inte att volt-hindret gick bra alls. Men på långsidan gick det bra, kändes som att hon tyckte att det var kul. Där bjöd hon på fint och fick fina språng. Hörs mer när jag kommer hem från skolan, puss Emilie.

 

Pamina o jag på en dressyrlektion

Presentation


Roligt att ni har hittat in på våran blogg! Vi kommer skriva om hästar, ridning, basket och annat roligt. Hoppas ni stannar :)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards